Media & Tech

Polychain Capital

An unconventional space for an unconventional firm. From purple lighting to a climbing wall in the break room, this cryptocurrency firm’s office is anything but ordinary.

View Project

BONNEVILLE INTERNATIONAL

Bonneville Bay Area is made up of four FM radio stations which each hold a special place in local culture. It was time to give this iconic institution a home that lived up to its legacy, so Bonneville brought on GCI and V Three Studios to build a state-of-the-art broadcast facility in Daly City. Here’s a behind-the-scenes peek at the place your favorite tunes come from.

 

View Project

TURO

An alternative to ride-sharing apps, Turo is a car rental platform that allows you to share cars with people in your community. As the company expanded, Turo chose a historical building for their high-tech company, taking over three full floors at 111 Sutter. They tapped GCI and Revel to create a workplace that is as dynamic and innovative as their software.

View Project

CONFIDENTIAL TECHNOLOGY CLIENT

What started as a small paint and polish job quickly ramped up to a full MEP upgrade for this confidential technology client. The most impressive part of this project? The dramatic change in scope only added 2 months to the schedule.

View Project

Cisco B14

This 4-story tenant improvement project is a lesson in making up for lost time. Even though the project started 6 weeks late, GCI was still able to hit the original completion date!

View Project

1225 Charleston

Team updates at Google NEST meant updating the existing office space to meet the needs of a new group. To get the space ready for its new tenants, GCI overhauled the entire office, performing a full seismic upgrade which involved the installation of two new sheer walls in the building with 80-foot micro-piles.

View Project

Premier Nutrition

This CPG management company handles grab-and-go health food brands like PowerBar and Premier Protein shakes. After outgrowing their space in Emeryville, they tapped GCI to build out their new 40,000 sq ft office as well as a 10,000 sq ft test kitchen and product development lab. The project involved an upgrade to the base building infrastructure, including the installation of a new cooling tower, a new common corridor, a lobby, and an interconnecting egress stair.

View Project

ARC Document Solutions

ARC Document Solutions has been providing document services for the A/E/C industry since 1988. Since then, a lot has changed in the way information is distributed. To keep up with technology advancements, ARC’s 13,000 square foot location at 100 Hooper needed some updates. The first floor was built out as their new production area, with office space upstairs. Working off-hours due to the proximity to neighboring businesses, the team conducted heavy underground electrical work, a structural slab tie in, a lift install, exterior curtain wall structural modification, and constructed a mezzanine…all in just 8 weeks of active construction.

View Project

Weight Watchers HQ

Weight Watchers came to GCI to build an open-format space that would allow for more collaboration and idea-sharing. Filled with polished concrete and detailed woodworking, the office features a large glass-encased conference room, multiple phone rooms, and a spacious cafe and lounge area where employees can share a meal and a conversation at a large communal table.

View Project

Google 1500 Crittenden Lane

GCI was selected as the general contractor for Google’s $14 million project. The entire first floor needed to be gutted, readjusting the layout and flow to improve user experience. A full new commercial kitchen was added, along with a dish-drop and grease shaft extending through three occupied upper floors.

View Project

YouTube 999-1001 Bayhill Drive

YouTube is the leading website in video-sharing. Freedom of expression, information, opportunity, and the freedom to belong is at the root of everything they do. Their mission is to give everyone a voice and show them the world—and they do. With 300 hours of video being uploaded every minute and 6 billion hours of video watched every month, it’s no wonder why more than 1 billion people around the globe visit their site.

View Project

AvantSpace

Located in the Marina District in the heart of San Francisco, AvantSpace is a boutique collaborative workspace designed for the community. Their coworking space offers private offices, dedicated desks, and collaborative shared options available with a membership to the facility. They believe work can be both meaningful and stylish—a place you actually want to go.

View Project

YouTube 900-901 Cherry Street

YouTube is the world’s second largest search engine, the third most visited site (after Google & Facebook) and has 3.25 BILLION hours of video watched each month, and that’s all we got to say about that. Project 900 Cherry was a 400,000 sq. ft. renovation and redesign of workspaces for their San Bruno campus (which achieved LEED-CI Gold) while 901 Cherry was a 75,000 sq. ft. renovation of their 2nd floor, achieving LEED-CI Platinum (v2009). In other words, while these guys value a trendy workspace (and colorful bikes), they care about environment too!

View Project

Medium

Located in the iconic Phelan Building, Medium is a social publishing platform that allows anyone to share ideas and perspectives they find important. For writers, Medium provides simple publishing tools along with a large distribution network while for readers, Medium enables easy following of people and topics they care and a personalized feed of relevant content every day. GCI teamed with Huntsman Architectural Group to deliver a new workspace for Medium that reflects the innovative and creative environment in which their team thrives. Renovations included custom lighting, high-end millwork, open ceiling construction, assembly spaces, dining areas & cafes as well as exercise & yoga rooms!

View Project

GoDaddy

GoDaddy’s new Sunnyvale office is officially fun (and we have a Gold Nugget Award to prove it).  With an open office plan designed to inspire collaborative work and plenty of play (because all work and no play makes GoDaddy a dull boy), their new design integrates multiple areas for collaboration and recreation including multiple meeting rooms, focus rooms, phone rooms, and alternative workplaces for a varied work environment. But wait, there’s more! Also included is a large multipurpose game room, espresso bar, rock climbing wall, putting green, and a race track themed corridor (where push-pedal go-karts can be found circling the interior). So…..where do we sign up?

View Project

Xoom

Xoom provides secure, affordable online solutions for transferring currency internationally so GCI teamed up with Huntsman to deliver a space that reflects transparency, diversity & respect. And money. Blurring the lines between private and communal, Xoom’s two floors include open collaboration lounges, touchdown stations, casual seating, and individual phone stalls as well as a selection of meeting spots providing employees with a wide variety of work settings.

View Project

The Climate Corporation

GCI had just nine weeks to complete the offices for The Climate Corporation, a San Francisco-based technology company that examines weather data to help farmers improve crop productivity and protect their profits.  Yet the quick turnaround did not prevent us from creating a one-of-a-kind workspace! The reception area features a huge projection globe reflecting real-time weather patterns around the world while the wallpaper in the small meeting rooms consists of pages from old science books (hand selected by the design team). The warm tones of reclaimed wood cladding in the open areas complete this extraordinary work environment.

 

View Project

Salesforce CIC

GCI partnered with Rapt Studio to deliver this unique Customer Conference and Innovation Center at the top of One Market Landmark in San Francisco. Designed and constructed on a tight schedule, client expectations were exceeded when we completed this high-end, open-ceiling space, (which included unique materials like reclaimed wood flooring, custom ceramic tile, extensive koa wood millwork AND the FIRST use of Microlite–an innovative composite material we used for many of the ceiling & decorative elements) in 120 days!

View Project

KQED

The new digital master control room designed by Gensler and built by GCI has allowed San Francisco’s KQED-TV to become the first public broadcaster in Northern California to begin digitally broadcasting standard and high definition television programs. Not to be left out, KQED FM, the #1 most listened-to public radio station in the country—designed by Russ Berger Design Group and built by GCI— received some fun updates including a new master control room, two editing booths and a news studio. And they also got a brand new server room (winn-ing).

View Project

United Business Media

London-based United Business Media stepped into the future of now by fitting their San Francisco offices with a workplace that fosters communication, collaboration, and discussion. Together, GCI and Gensler built a communicative environment where colors, street art, natural light and phenomenal views collide—transforming the former corporate enclosure into a bright, open, and ultra-collaborative space.

 

View Project

Constant Contact

Constant Contact is an email and event marketing company located in the SOMA district of San Francisco and they needed their ground floor retail space transformed into a vibrant, tech-friendly workplace asap! Faced with a tight budget, GCI and designer Nichols Booth opted to reuse and refinish many of the existing elements–adding custom built whiteboards and simple, linear lights that produced innovative patterns to create a fresh, visual impact.

View Project

Velti

A worldwide mobile marketing and advertising company, Velti provides services for eight of the ten largest mobile device operators in the world. The focus of the project was to provide an innovative workplace that promotes collaboration and communication while highlighting Velti’s services and brand. The goals were accomplished with the construction of multiple casual meeting areas and open workstations around the perimeter.

View Project